Диоптрични рамки

Диоптрични рамки

При избора на нови очила трябва да обърнете максимално внимание на рамката. Корекционните лещи ще бъдат предписани от лекар или оптометрист, но рамката за очила ще изберете вие с помощта на консултант от оптиката.

Важно е да съобразите, че ще носите очилата си дълги часове през деня, а понякога и през нощта следователно рамката трябва да пасва идеално на лицето ви и да е толкова комфортна, че да я почувствате като част от лицето си. В оптики ВИДИ можете да изпробвате рамки и да получите напътствия от консултантите ни.

На първо място, рамките на очилата трябва да са удобни. Те не бива да притискат нито областта зад ушите, нито носа. Трябва да запазят характерните си особености, дори след продължително носене. Рамките трябва да прилягат плътно към главата – не бива да падат, когато се наведете или поклатите глава.

Важно е също да обмислите дизайна на рамката на очилата. Очилата трябва да се вписват в ежедневния ви стил. Възможно е да се нуждаете от различни очила за различните дейности в ежедневието ви. Елегантните рамки, подхождащи на вечерен тоалет не винаги са подходящи за спорт и преходи в планината.

За радост днес асортиментът от модерни рамки за очила е огромен и можете да намерите от консервативни, през елегантни, спортни до изключително екстравагантни модели. Освен мъжки и дамски модели, оптиките предлагат и унисекс модели.

Задължително се обърнете към консултанта в оптиката, който ще ви насочи към подходящи за вас рамки според формата на лицето ви, нужния размер и според това дали са подходящи за монтиране на корекционните лещи, изписани от лекаря или оптометриста ви.