Контактни лещи

контактни лещи

В много случаи контактните лещи са по-подходящи от очилата за корекция на зрението. Когато спортувате, очилата невинаги са най-доброто решение. С контактните лещи получавате ясно зрение и комфорта да се движите свободно без да се притеснявате да не счупите очилата или нараните очите си. Често биват предпочетени от хора с високи диоптри, при които лещите за очила са по-дебели и тежки.

Контактните лещи коригират късогледство, далекогледство, астигматизъм, пресбиопия. С тях можете също да промените цвета на очите си. Често се случва да си изберете страхотни слънчеви очила, които обаче не могат да бъдат и диоптрични.

С контактни лещи можете да носите дори най-екстравагантните слънчеви очила без да правите компромис със зрението си. Ако ще носите контактни лещи за първи път, се нуждаете от преглед и напасване.

В началото поставянето и свалянето на контактните лещи може да е предизвикателство, но с времето и практиката бързо се превръща в рутина.

ЕДНОДНЕВНИ

ЕДНОДНЕВНИ

Най-хигиеничните и щадящи очното здраве продукти. Всеки път сте с чисто нови лещи, които изхвърляте след употреба. Не се нуждаят от разтвори, контейнери и поддръжка
ЕДНОМЕСЕЧНИ

ЕДНОМЕСЕЧНИ

Ако носите контактни лещи всеки ден, едномесечните лещи са най-изгодното решение за Вас. За тези лещи се нуждаете от разтвор за почистване и поддръжка.
ЗА АСТИГМАТИЗЪМ

ЗА АСТИГМАТИЗЪМ

Контактните лещи за астигматизъм (торични) коригират могат да са едномесечни или еднодневни. Коригират астигматизъм в комбинация с късогледство или далекогредство.
МУЛТИФОКАЛНИ

МУЛТИФОКАЛНИ

След 42 - 45 годишна възраст се появява пресбиопията. Все по-трудно четете дребния шрифт. С едномесечни или еднодневни мултифокални лещи виждате ясно на всички дистанции
ЦВЕТНИ

ЦВЕТНИ

Цветните контактни лещи могат да подчертаят естествения цвят на очите или да го променят напълно. Предлагат се с и без диоптър.
РАЗТВОРИ

РАЗТВОРИ

Ако носите едномесечни лещи, се нуждаете от разтвор за почистване, дезинфекция и съхранение. Многофункционалните разтвори правят всичко това едновременно.